CEL SZKOLENIA:
Samodzielne planowanie, przeprowadzanie i dokumentowanie wewnętrznych auditów systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności wg normy PN-EN ISO 22000:2018.
PROGRAM SZKOLENIA:
- Wymagania normy 22000 z zakresu:
- Kontekst organizacji
- Przywództwo
- Planowanie
- Wsparcie
- Działania operacyjne
- Ocena efektów działania
- Doskonalenie
- Elementy HACCP
- Audit:
- Omówienie i podział auditów
- Kryteria auditu
- Wymagania stawiane auditorom
- Proces auditu
- Przygotowanie do auditu
- Plan auditu
- Spotkanie otwierające
- Spotkanie zamykające
- Raport z auditu
KWALIFIKACJE PO UKOŃCZENIU SZKOLENIA:
Szkolenie zakończone jest egzaminem z zakresu normy PN-EN ISO 22000:2018 i zasad auditowania. Po ukończeniu egzaminu z wynikiem pozytywnym uczestnicy otrzymują imienny Certyfikat ukończenia kursu „Auditor wewnętrzny systemów bezpieczeństwa żywności wg PN-EN ISO 22000:2018” na podstawie którego potwierdza się znajomość normy oraz kompetencje do samodzielnego przeprowadzania i dokumentowania auditów wewnętrznych w organizacjach łańcucha żywnościowego.
Wypełniony formularz proszę wysłać na e-mail: quallab.szkolenia@gmail.com